Budgetbeheer Hulpverlening bij schulden - Euro Budgetbeheer & Bewindvoering

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Home divers
Budgetbeheer
Hulpverlening bij schulden

Budgetbeheer wordt voor drie specifieke groepen gevoerd:

  • Uitvoering budgetbeheer voor mensen met een beperking. De opdrachten voor ondersteuning worden veelal verstrekt via instanties als MEE en De Gelderse Poort, Verslavingszorg of dergelijke.
  • Uitvoering budgetbeheer voor een cliënt met een uitkering. Hierbij dient sprake te zijn van een verwijzing door de gemeentelijke Sociale Dienst of de Schuldhulpverlening
  • Ondernemers - al dan niet startende - die hulp nodig hebben bij het inrichten en voeren van hun financiele administratie.

Het budgetbeheer is gericht op het oplossen van de schuldensituatie en het bereiken van een stabiele inkomenssituatie. Samen met de cliënt wordt ook gezocht naar passende mogelijkheden om het inkomen te verhogen. Dit kan soms op eenvoudige wijze gebeuren door gebruik te maken van bestaande subsidiemogelijkheden waar de betreffende cliënt recht op heeft. Carien Flokstra licht toe: “Ik heb bijvoorbeeld gemerkt dat een aantal chronisch zieke cliënten niet op de hoogte was van een financiële regeling voor chronisch zieken. Dit heb ik voor hen met terugwerkende kracht kunnen regelen.”.

De cliënten zijn uit regio afkomstig (zie kaartje).
 
Euro budgetbeheer & bewindvoering
Euro budgetbeheer & bewindvoering
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu